EPCAS TALÁLKOZÓ 2022

2022 februárjában a Terra Catering szervezésében került megrendezésre
az EPCAS (Európai Vendéglátói Szövetség) Téli Találkozója

 

 

2 év szünet után újra sor került az EPCAS (Európai Vendéglátói Szövetség) találkozójára, amelyen évente kétszer Európa vezető catering vezérei gyűlnek össze. Ezúttal abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy mi láthattuk vendégül ezt a kreatív gondolkodású csapatot Budapesten. Az aktuális nehézségek ellenére azt éreztem, hogy a folytatás szelleme sosem volt erősebb bennünk, mint most. Ezalkalommal a Terra Catering Hungary kapta meg a lehetőséget, hogy legördítse a vörös szőnyeget, és bemutassa, milyen nagyszerű és kreatív rendezvényeknek ad otthont gyönyörű kis hazánkban.

 

Érkezés előtti nap

Az első vendégek már szombaton megérkeztek és a Király utcában található Barcelo Hotelben szálltak meg. A bulinegyed szívében, egy télen is nyüzsgő, élettel teli környéken. A korán érkező nagyjából 10 vendéggel átsétáltunk az esti órákban a lenyűgöző Four Seasons-be, ahol a vadonatúj Múzsában elfogyasztottunk egy-egy nagyszerű koktélt és megcsodáltuk a bár elbűvölő dizájnját, amely a modern építészet egyik legújabb fénypontja Budapesten.

Ezután taxit fogtunk, és átmentünk a Solidba, a Rum Hotelben található új bor- és tapasbárba. Ideális hely arra, hogy a város felett gyönyörködjünk a csodálatos budapesti éjszakában, miközben kiváló helyi borokat és ételkoncepciókat kóstolhatunk meg. A konyhát a híres Fine Dining étterem, a szálloda alagsorában található Salt ihlette. Igazán jól éreztük magunkat, talán az egész menüt végig is kóstoltuk és megosztottuk egymás között, így mindenki megízlelhette ezeket az elképesztő módon tálalt, válogatott ételkülönlegességeket.

A pompás első vacsoránk után utunk ismét a bulinegyedbe vezetett, ahol betértünk a mindig nyüzsgő Gozsdu udvarba. Ez azért is volt igazán lenyűgöző élmény számunkra, mert nekünk szakmabelieknek ez a pezsgés jelenti az életet és hogy végre visszatérhetünk a rendes kerékvágásba. Foglaltunk egy asztalt az emberekkel teli, hétköznapian egyszerű, mégis magával ragadó hangulatú Spiler Original-ban. Néhány ital után, hajnal 1 körül tovább mentünk a kihagyhatatlan Boutiq’Bar-ba, ahol páratlan koktélokkal és pár felessel zártuk az estét. Egy emlékezetes pillanatokkal teli, nagyszerű első éjszakát töltöttünk el.

 

1. nap: A találkozó

EMO00512.jpg  EMO00568.jpg  EMO00457.jpg

Ez volt a legfontosabb napunk, további vendégek érkeztek, így összesen 30 tag volt jelen az EPCAS-tól (Európai Vendéglátói Szövetségétől). Ebéd előtt, mielőtt mindannyian újra összegyűltünk egy meetingre, hagytunk egy kis szabadidőt barátainknak, hogy felfedezzék a város rejtelmeit. A klasszikus konferenciahelyszín helyett úgy döntöttünk, hogy meetingünket a Spiler Shangai Secret Barban tartjuk 14:00 órától. A helyszín ideális, hisz roppant közel volt és az odavezető utat a Gozsdu udvaron keresztül egy hangulatos helyi kézműves piac díszítette. Fantasztikus séta volt, melyet mindenki nagyon élvezett.

 

EMO00449.jpg  EMO00210.jpg  EMO00224.jpg

Megérkeztünk a Spiler Shanghai-ba ahol egy pohár helyi bor mellett, néhány frissítő fogadófalat, mint például a jumbo garnélarák, mini hamburger és egyéb kreatív harapnivalók vártak minket. 15:00-kor kezdtük meg meetinget a Secret Barban, mely magával ragadó atmoszférájának köszönhetően vendégeinket rögtön emelkedett hangulatba hozta. A 3 órás találkozó hihetetlenül hasznosnak bizonyult, melyen soha nem látott módon újra egyesítettük iparágunk szellemiségét. A láng és a tűz megvan, így hát meg kell ragadnunk az alkalmat, hogy rendezvényeink soha nem látott pompával térjenek vissza. A Terra Catering Hungary a helyi catering szektor hangját képviseli ugyan, de felismertük, hogy egész Európában ugyanolyan hatások érték az iparágat. Van, akinek több állami támogatás jut, van, akinek kevesebb, de a nap végén mindenki ugyanazokkal a nehézségekkel néz szembe. Akárcsak a közelmúlt nagy kihívása, amely mindannyiunknak adott időt az újragondolásra, az ötletelésre arról, hogy hogyan válhat jobbá, újabbá és olyan érőssé, mint még soha.

Több az optimizmus a fejekben, mint a borús gondolat. Ez a mi valódi erősségünk a szakmánkban, soha nem adjuk fel.

 

1. nap: A vacsora

EMO01080.jpg  EMO01113.jpg  EMO01145.jpg

A vacsora volt az ittlét csúcspontja. Filozófiánkhoz hűen igyekeztünk megfűszerezni a teljes programot és egy igazi, mindent átölelő élmény nyújtani a vendégeknek. A találkozó a hotel előterében volt, ahonnan az Andrássy útra kisétálva érkeztünk meg a buszokhoz. Az elmúlt években az összejövetelek alkalmával mindig turistabuszok vagy kis shuttle buszok szolgáltak a vendégszállításra. De nem akkor, ha a Terra Catering felelős az utaztatásért. Mikor a megbeszélt találkozópontra értünk kis csoportunk nem akart hinni a szemének, hisz egy igazi Party Bus parkolt le előttünk dübörgő diszkózenével és minden színpompás fény- és hanginstallációval. Az ajtók nyitva, a zene teljes hangerőn és indulhat a PARTY!!!!

 

Mindenki előkapta a telefonját képeket és élő videókat készíteni, ahogy szállunk be a buszba. Már ettől egytől egyig felszabadultak és mindannyian azonnal buli hangulatba kerültünk.

Egy friss pohár Krisecco a Kristinus pincészettől tökéletes kezdés volt ehhez az úthoz. Indulás után egy rövid kitérőt tennünk a Hősök terén, hogy megcsodálhassuk az Andrássy út látványát. Egy közös csoportkép a téren és már tovább is indultunk a vacsora helyszínére, melynek a csepeli Gábor M. Szőke Stúdió adott otthont.

 

EMO01463 (1).jpg  EMO01586.jpg  EMO01530.jpg

Érkezésünkkor beléptünk a lenyűgöző Stúdióba, amelyet reggeltől kezdve a Terra Catering rendezett be és tökéletesített, a Special Effects fény- és hangtechnika szakértelmének segítségével. Az első benyomás a legfontosabb kulcstényező egy helyszín esetén. Nálunk szólt a legmenőbb zene a Vasovski Live Band 5 fős zenekar jóvoltából. A fantasztikus világítás és hang technika magával ragadó, végtelen bulihangulatot teremtett. A belépés pillanatában a kabátjainkat bájos hostessek segítettek felakasztani, majd ezután elkezdődhetett a Terra Catering „Show”.

 

3 különböző Fingerfood és 2 különböző prémium Canapé a vendégváráskor:

Mit jelent a Prémium Canapé? Számunkra egyrészt a rendkívül magas színvonalú és válogatott alapanyagok használata; de még nagyobb hangsúlyt kap az ahogy az ételt tálaljuk és prezentáljuk. Speciális tálcákat és kiegészítőket készítettünk saját ötletek alapján, amelyek azonnal felkeltik a vendégek figyelmét és érdeklődését. Garantált az Instagram pillanat minden Canapé felszolgálása közben.

De itt még közel sincs vége. A páratlanul izgalmas Fingerfood dizájnjainkon kívül vadonatúj, kreatív Welcome italokkal lepjük meg vendégeinket. Mielőtt még túl sok lélegzetelállító részeletet árulnék el, most kicsit megállok, hiszen szeretném fenntartani a következő blogbejegyzésig az érdeklődést. A kíváncsiságot italaink felszolgálása iránt, és hogyan vonjuk be a vendégeket, hogy közösen készítsék el ezeket a különleges frissítőket. Az őszinte boldogság, amely ilyenkor belengi a teret, mindig nagyon népszerű fotó és videó téma. A kamerák kereszttüze mára már a Terra Catering kreatív üdvözlőitalaink részévé vált.

 

EMO01660.jpg  EMO01664.jpg  EMO01714.jpg

A fantasztikus élőzenével, lenyűgöző Fingerfooddal és még egyedibb élményt nyújtó italokkal fűszerezett észbontó fogadtatás után rendhagyó vacsoránk következő szakaszába léptünk. A fogadáson jelen volt a Stúdió tulajdonosa is, személyesen Szőke M. Gábor és partnere Hauer Berta, akik egy zártkörű, exkluzív körtúrára invitálták csoportunkat a helyszínen lévő műtermekben. A teljes vendégsereget lenyűgözték és elkápráztatták Gábor és Berta alkotásai és minden rejtett titkuk. Természetesen, egy dolog csak látni a műalkotásokat, de ha minden apró rejtett titkukat megismerhetjük, akkor esik csak le igazán a szemlélő álla. Kellőképpen magával ragadott minket ez a 30 perces kis túra, a vacsora előtt.

 

EMO02015.jpg  EMO02368.jpg  EMO01834.jpg

Eljött a Terra Catering Csapat számára a második vendéglátói kör, az ültetett vacsora. Miután helyet foglaltak a vendégek remek magyar borokat és a Culinaris-tól beszerzett prémium VOSS vizet szolgáltunk fel. A kenyér választék valószínűleg a legkülönlegesebb volt, amit tagjaink valaha is láttak. A 6 különböző házi készítésű kenyeret személyesen mutattunk be és ízlés szerint tálaltunk vendégeinknek, mely újabb meglepetés volt az asztalon. A világon az első vajgyertya Catering rendezvényekre, amelyet a Terra Catering tervezett és fejlesztett. Igen, jól hallotta egy igazi gyertya egy gyönyörű üvegkockatartóban. Ezután rendezvényszervezőnk, Júlia, személyesen adja át a Terra márkájú öngyújtóinkat, a gyertya meggyújtásához. Elképzelheti vendégeink arcát. „Ez micsoda? Gyújtsam meg a vajat, majd egyem? Milyen őrült egy ötlet és milyen kreatív, elment az eszetek. Hogy őszinte legyek még soha életemben nem láttam ilyet.”

 

Az ültetett vacsora a következő fogásokat tartalmazta, melyeket az új és színpompás porcelán tányérjainkon tálaltunk:

Még mindig emlékszem kollégáim szavaira – és elhihetik Európa legfelsőbb szinteken lévő Catering szolgáltatóitól ez igazán sokat mondó – arról, mennyire lenyűgözte őket, amit csapatunk alkotott aznap este. Minden ételt személyesen mutattunk be minden vendégnek, ami egy személyre szabott, feledhetetlen élményt nyújtott.

Hatalmas tapsviharral jutalmazták az egész konyhánk és szervizcsapatunk, akik elejétől a végéig kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a minőség, a részletek, a szórakoztatás és a személyes élmény tekintetében.

A főételtől kezdve a csodálatos Vasovski Live Band újra fantasztikus hangulatot csinált, még a desszertekig sem jutottunk el és szinte mindenki a táncparketten volt. Az eredeti elképzelés egy kis hangulatos aláfestő zene volt a vacsora mellé, de a zene annyira hihetetlenül nagyszerű volt, hogy senki nem tudott nyugton ülni a székén.

Mindezekkel az érzelmekkel és jó hangulattal indultunk tovább vacsora után két külön busszal a Szimpla kertbe. Itt fejeztük be az éjszakát, Budapest talán legvonzóbb romkocsmájában. Ezzel a fényponttal zártuk éjszakánkat barátainkkal egy egész napnyi érzelemmel, élménnyel és sok törődéssel a vendéglátás felé.

 

 

2. nap: városnézés, ebéd

EMO02416.jpg  EMO02457.jpg  EMO02708.jpg

A második nap már nagyon gyorsan elillant és ebbe belevágva 9:00-kor volt a találkozót a Barcelo Hotelben. Egy körülbelül 2 órás program várt minket, egy nagyon izgalmas bemutatót a Catering szektor jövőjéről. Az itt elhangzottakat üzleti titkok védi, de idővel szolgáltatásaink közt még visszaköszönnek majd.

 

EMO03464.jpg  EMO02886.jpg  EMO03392.jpg

Ami a meeting után következett, azt szintén kár lett volna kihagyni. Egy személyre szabott városnézés Budapest kulináris titkaira koncentrálva. Ismételten a Hotel lobbyjában volt a találkozó, ahol a felettébb kedves túravezetőnkkel Kővágó Veronika várt minket és röviden összefoglalta a túránkat elöljáróban, majd kiosztotta az fejhallgatós audioguide-okat, hogy jobban halljuk és értsük amit Veronika mesél nekünk.

A szállodát elhagyva mindössze 3 percbe telt és újabb meglepetésbe ütköztünk, méghozzá a túra járműébe, egy 1960-as Retro buszba. Mondanom sem kell, hogy teljesen elvarázsolta a társaságot és gyermeki örömmel léptünk fel a buszra. A túra a vásárcsarnokon át vezetett fel a várhoz és a halászbástyához, majd a Margit hídon vissza a Bazilikához. Ez a kis kirándulás több mint kiváló volt, és ezt nem azért mondom, mert megkértek rá, de Veronika olyan szenzációs előadó volt, hogy minden vendégünk 2 órán keresztül teljes figyelemmel kísérte a történeteit és a vicces háttér történeteit. Komolyan az egyik legérdekesebb városnézés, amin valaha részt vehettem. Vastaps neki.

 

EMO03510.jpg  EMO03518.jpg  EMO03537.jpg

Mindezen ismeretek és városi fénypontok után, a túra lezárásaként a városközpontban található Nudli étteremben ebédeltünk. A Nudli egy nagyszerű hétköznapi vendéglő helyi ételekkel. Mindent tökéletesen előkészítettek, ahogy a vendégek leültek, rögtön neki is láthattak a magyaros felvágottaknak. Ezt követően pedig olyan klasszikus fogásokat kóstolhattunk meg, mint a gulyásleves, a káposztás tészta különféle húsos feltétekkel és egy édes finomságot a Somlói Galuskát.

Összességében egy gyors és nagyon ízletes ebéd volt, ami tökéletesen illett erre az alkalomra és az ebéd után a résztvevők azonnal visszasétálhattak szállodájukba anélkül, hogy a városon keresztül kellett volna autózni.

 

Ez volt a 2022-es Epcas Téli Talákkozó programja, amelyet a Terra Catering szervezett és adott otthont a maastrichti Epcas Hospitality Centerrel együttműködve. Büszkék vagyunk rá, hogy lehetőségünk volt ennyi szupersztárt egy asztalhoz ültetni, és nagyszerű megbeszélések közepette az új trendeket megosztani.

Az Epcas nem csak egy profikból álló csoport, hanem családként is tekintünk egymásra, ez jelenti a motort és az inspirációt még sok-sok embernek iparágunkban.