Esküvő után születésnap

Dávid egy hete kötötte össze életét Gabival a mesebeli toszkán kastélynak tűnő Sorg villában. Nemrég pedig a születésnapján volt szerencsénk közreműködni. Úgy látom, valami mindig jól sikerül, mert ezúttal, Harry Potter letűnt, brit kisvárosi villa-világába csöppentem. Az időjárás is nagyon "angolosra" vette. Az eleinte a kertbe terveztük a vacsorát végül a benti ólomüveggel kirakott télikertbe kellett helyeznünk, nehogy elázzanak a vendégek. 

Amikor a kapuhoz ér az ember, egy régi átalakított, hatalmas budai villa várja, a maga gondosan karban tartott kertjével és csak akkor lepődik meg igazán, mikor a villa mögötti részben csodálatos panoráma várja egy kristálytiszta medence szélén. Kell ennél több egy idilli, meghitt, barátságos születésnapi ünnepséghez? Azt gondolná az ember, hogy nem, pedig ekkor még nem is volt a házban. 

Felmentem, hogy lepakoljak, de mivel amúgy is érdekel a lakberendezés, gondoltam előbb körbenézek. Így kellett nekem. Táskával sétálgattam, fotózgattam és nem tudtam hová nézni majd egy órán át. Az ajtón belépve egy félkörívben felvezető falépcső fogadott. A nyikorgós fajta itt is. Mosdóba muszáj volt elmennem de az is rabulejtő volt. Mintha egy magánlakásban járnék...

A felfedező utamat folytatva elérkeztem a számunkra kijelölt konyhába, ahol köszöntem a kollégáimnak, megnéztem a helyiséget, amely egyszerűen csodálatos volt. Lenyűgöző. A fa borítású falak lélegzetelállítóak voltak, csakúgy mint az antiknak csak tűnő főzési lehetőségek. A konyhában mindent megtaláltunk, mi fontos volt számunkra. Ahogy körbementem, láttam, hogy a fa borítás mindenhol tökéletes, nincs benne egyetlen karc sem. Jó viszontlátni, hogy a minőségre mindenki ad. Node a következő utam a villa másik oldalába vezetett, mely rabul ejtett. Volt ott ugyanis egy zongora, egy kandalló, egy vibráló, egyben nyugtató színekben úszó beszélgető sarok és ami számomra még a hegedűnél is talán nagyobb ámulat volt, egy marokkói stílusú berakásos asztalka. Azért örültem meg ennyire ezt látván, mert évek óta ilyet szeretnék venni valahol. De most már látom, nem lehetetlen ez! 

A vendégek kinn voltak a hátsó teraszon mindeközben és Canapékat kóstoltak az ültetett vacsora előtt. Csend volt, nyugalom volt, béke volt. Én is megnyugodni tűntem az egész napos rohanás után, igaz programom lett volna, de a kedves barátom volt olyan rugalmas, és eljött Ő is megnézni, hogy hogyan dolgozunk mi. Körbevezettem, elidőztünk a kertben a medencénél és mindketten arra a következtetésre jutottunk, hogy egy idilli hely a Brody Villa

Épp ekkor kezdtük el tálalni a főételeket. Bementem és benn, a vendégek körében is pontosan ugyan az a meghitt, bensőséges hangulat uralkodott, mint kinn a kertben. A felszolgálás is inkább az otthonos, baráti megközelítés volt. Falko elmondta, hogy milyen fogásokat ízlelhetnek a vendégek, valamint azt is, hogy miből készültek a falatok. 

Ezt a nyugalmat, békét és boldog szeretetet vittem magammal mikor eljöttem az eseményről. És azt a gondolatot, hogy Dávid és Gabi élete pont olyan letisztult és nyugodt, mint amilyen az esküvőjükön is és a születésnapon is volt a hangulat. Szerintem mindenki erre a lelki egyensúlyra törekszik, ezért olyan jó Őket mindig újra látni. És remélem nem most utoljára. 

Dávid, kívánunk Neked még rengeteg boldog születésnapot, ahol drága barátaid és csodálatos családod vesznek körül Téged!